Голова ВР: Великобританії не варто побоюватись імпорту російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ВР: Великобританії не варто побоюватись імпорту російського газу

Енергетика
169
Великобританії потрібно відмовитися від остраху з приводу імпорту російського газу, вважає глава BP Тоні Хейвард. Як сказав він в інтерв'ю британській газеті Guardian, "параноя з приводу Росії закінчилася, у Великобританії практично немає російського газу, а якщо поглянути на Європу, то імпорт російського газу туди з 1980 року подвоївся".
Т.Хейвард назвав дуже перебільшеними страхи з приводу використання Росією газу як політичної зброї. Глава ВР вважає, що Великобританії не варто побоюватися, якщо російський газ займе 10% імпорту країни, тоді як 90% постачань забезпечать інші країни, такі як Норвегія, Катар і Алжир, котрі вже постачають газ до країни.
Глава BP вважає, що було б помилкою нестримно змінювати енергетичні пріоритети на користь альтернативних видів палива. За словами Т.Хейварда, Великобританії потрібно побудувати новий ланцюжок постачань енергії і отримати досвід пілотних проектів із запровадження морських вітроелектростанцій і відновлення будівництва нових атомних станцій після 15-річної перерви.
BP належить 50% в одній з найбільших нафтових компаній Росії - ТНК-ВР. Зокрема, компанії належить близько 63% акцій ВАТ "Русиа Петролеум", що володіє ліцензією на розробку Ковиктінського родовища із запасами близько 2 трлн кубометрів газу.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас