Тимошенко: Яценюк може бути главою НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Яценюк може бути главою НБУ

Казна та Політика
1167
Кандидат в президенти, чинний прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в разі своєї перемоги на президентських виборах готова ініціювати призначення глави партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка на посаду голови Національного банку України (НБУ).
"Яценюк буде обов'язково запрошений в команду, і це може бути і Нацбанк, і РНБО", - сказала Тимошенко, виступаючи в ефірі каналу "1+1" в середу ввечері.
При цьому вона нагадала, що в разі перемоги готова внести кандидатуру Сергія Тігіпка для призначення прем'єр-міністром.
В той же час Яценюк раніше заявив агентству, що сьогодні його не цікавить пост глави Нацбанку. Він нагадав, що в 2004 році вже очолював НБУ, хоча і в ранзі виконуючого обов'язки. "На місці в.о. я зробив трохи більше, ніж усі, які були керівниками", - відзначив він.
"Ви, напевно, хочете від мене позбутися в політиці. Я не дам такого шансу. Річ у тім, що я дуже хочу, щоб був глава Національного банку, якого представить президент Яценюк. Це так і буде, але не так все швидко і не так все просто", - додав політик.
Яценюк підкреслив, що після президентської кампанії зрозумів, що в політиці бліцкригів не буває, а якщо бувають, то вони дуже швидко і драматично закінчуються.
За його словами, його основне завдання сьогодні - готувати команду до парламентських виборів.
Тігіпко, який зайняв третє місце в першому турі виборів президента, раніше також висловлювався стосовно прийнятності кандидатури Яценюка на пост глави НБУ.
Як повідомлялося, п'ятирічний термін повноважень нинішнього глави НБУ Володимира Стельмаха на цій посаді завершився 16 грудня 2009 року.
Згідно з українським законодавством, главу Нацбанку затверджує на посаді Верховна Рада за поданням президента України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас