Польща увійшла до шістки найбільш інвестиційно привабливих країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща увійшла до шістки найбільш інвестиційно привабливих країн

Казна та Політика
496
Польща зайняла шосте місце в рейтингу 2010 AT Kearney Foreign Direct Investment Confidence Index серед 25 найбільш інвестиційно привабливих країн в світі.
За звітом міжнародної консалтингової компанії AT Kearney, який має в своєму розпорядженні УНІАН, Польща в рейтингу піднялася на рекордних 16 позицій з 22-го місця, яке країна займала в останньому презентованому дослідженні в 2007 році.
Польщу випередили Китай, що зберіг лідерство, США, що піднялися на другу позицію, витіснивши Індію, яка замикає трійку лідерів рейтингу 2010 року.
Бразилія, що зайняла 4-е місце, піднялася на дві сходинки, а Німеччина, яка замкнула п'ятірку лідерів, піднялася з 10-го місця.
Аналітики AT Kearney вважають перспективнішими інвестиції до Польщі, ніж до Австралії, Мексики, Канади і Великобританії, яка зайняла 10-е місце в рейтингу.
Україна не увійшла до числа 25 найбільш інвестиційно привабливих країн.
Із сусідів України до цього рейтингу увійшла Росія, яка опустилася з 9-го на 18-е місце, і Румунія, яка зайняла 16-е місце (раніше не входила в першу 25-ку).
AT Kearney, яка провела опитування керівників найкрупніших компаній в світі, повідомила, що більшість з них не чекають помітного пожвавлення економіки раніше 2011 року.
Половина з опитаних керівників заявили про намір припинити інвестиції, чекаючи подальшого розвитку ситуації на світових ринках.
Як повідомляв УНІАН, Польща в 2009 році завдяки зростанню ВВП на 1,7% вперше в історії увійшла до шестки найбільших економік Європейського Союзу, який об'єднує сьогодні 27 європейських держав.
Польща вступила до ЄС в травні 2004 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас