Figaro: Нафтова залежність зробила Росію схожою на китайську іграшку йо-йо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Figaro: Нафтова залежність зробила Росію схожою на китайську іграшку йо-йо

Енергетика
951
В останні два роки економіка Росії відчувала різкі зльоти і падіння, що французька газета Le Figaro характеризує як "економічний йо-йо" - за назвою древньої китайської іграшки.
Публікуючи цю статтю, InoPressa.ru знаходить безліч причин такого розвитку російської економіки, головна з яких - нафтова залежність.
Крім того, деякі сектори, що мають величезні борги, виявилися в украй складній ситуації через кризу кредитної системи: банки і компанії активно залучали іноземні інвестиції, пропонуючи як забезпечення власні акції, але, коли курси впав, вони виявилися в пастці.
Втім, катастрофічного сценарію, подібного до дефолту 1998 року, удалося уникнути, банківська система і економічна інфраструктура встояли. Усвідомлення надмірної залежності економіки від природних ресурсів вже прийшло, визнає видання, і російський уряд робить кроки для відновлення купівельної здатності і розвитку технологічних галузей промисловості.
Однак в питанні диверсифікації економіки, вважає керівник компанії Natixis Матьє Белондрад, йдеться про відставання Росії на півстоліття.
За прогнозами економістів, цього року показники зростання складуть від 1,5 до 5%: такий розрив, на думку керівника фонду Natixis "Європа, що розвивається" Франсуа Тере, що "свідчить про збереження невизначеності в тому, що стосується Росії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас