Інвесторам все ще цікава купівля українських СК, але власники чекають кращих цінових пропозицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвесторам все ще цікава купівля українських СК, але власники чекають кращих цінових пропозицій

617
Страховий ринок України в 2009 році характеризувався відсутністю закритих операцій злиття і поглинань (M&A), оскільки інвестори виявилися не готовими купувати українські компанії за запропонованими їм цінами, повідомила старший менеджер відділу із супроводу операцій компанії "Ернст енд Янг" (Київ) Лариса Марченко.
"На ринку M&A помітних подій не сталося, і закритих операцій теж не було" - сказала вона під час "круглого столу" на тему "Консолідація страхового ринку - перспективи 2010 року" в Києві в середу.
За словами Марченко, чинником, що стримує операції M&A також сталі чекання власників компаній можливого поліпшення кон'юнктури ринку.
Вона зазначила, що в 2009 році найпомітнішою подією стало входження власника банку "Дельта" Миколи Лагуна в капітал ВАТ "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" (Київ).
"Довго готувалася до продажу страхова група "ТАС", але операція не закрилася, також деякі інші компанії з ТОП-15 готувалися до продажу і шукали інвесторів, але операції протягом року не закрилися", - сказала Марченко.
Говорячи про перспективи M&A на страховому ринку України, вона зазначила, що інтерес інвесторів зберігається, і до України все ще придивляються міжнародні компанії і групи, такі як Aviva (Великобританія), ERGO (Німеччина), Groupama (Франція) та інші.
"Український страховий ринок все ще не є перенасиченим, пропонуючи привабливі можливості для потенційних інвесторів", - підсумувала Марченко.
"Ернст енд Янг" спеціалізується на наданні послуг у сфері аудиту, оподаткування і права, супроводу операцій і консультування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас