АМКУ рекомендував спілці споживчих товариств розробити новий порядок розрахунку тарифів на послуги міських ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував спілці споживчих товариств розробити новий порядок розрахунку тарифів на послуги міських ринків

410
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував Центральній спілці споживчих товариств (Укоопспілка) розробити новий порядок розрахунку тарифів на платні послуги міських ринків з надання місць для торгівлі товарами. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Зокрема, Укоопспілка надала Комітету на погодження нову редакцію "Рекомендацій з економічного обґрунтування розміру тарифів на платні послуги міських ринків".
Однак Комітет не погодив запропонований проект через виявлену низку зауважень, що були передані Укоопспілці. Комітет вважає, що розроблене Укоопспілкою Положення може призвести до встановлення економічно необґрунтованих тарифів на платні послуги з організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.
Тому, на думку Комітету, необхідно удосконалити цей документ, що не суперечив би порядку розрахунку цін на такі послуги, затвердженому наказом Мінекономіки та Держкомпідприємництва.
Крім того, нове положення повинно відповідати постановам Кабінету міністрів "Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи" та "Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків".
Із цього приводу в.о. голови АМКУ О.Мельниченко наголосив, що Комітет наполягатиме, щоб проект нової редакції був погоджений з АМКУ у порядку, визначеному законодавством.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас