Східноєвропейські фондові ринки виглядають краще за конкурентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східноєвропейські фондові ринки виглядають краще за конкурентів

Фондовий ринок
325
Центрально- і східноєвропейські ринки протягом останніх шести місяців зростали краще за інших завдяки тому, що істотне занепокоєння інвесторів викликало зростання заборгованості в розвинених країнах.
На відміну від країн-членів єврозони, таких, як Греція, де минулого тижня ледве не впав ринок облігацій, хороші результати ринків в Польщі, а також в країнах, що отримали допомогу з боку МВФ (Угорщина та Латвія), вразили інвесторів.
З кінця червня фондові ринки в регіоні зросли в середньому на 39% в порівнянні з 24% для ринків, що розвиваються, в цілому і 17% для розвинених країн світу. Вартість страховки від дефолту із державних облігацій також різко впала в таких країнах, як Польща та Угорщина, в порівнянні із різкими підйомами даного показника в розвинених країнах. На валютних ринках польський злотий, колись одна з найбільш ліквідних валют в Східній Європі, виріс на 10% відносно євро протягом останніх шести місяців.
Середній розмір держборгу в регіоні дорівнює 40% ВВП в порівнянні з 80% в єврозоні. Проте, аналітики закликають з обережністю дивитися на східноєвропейські ринки, оскільки ситуація на них може змінитися, як тільки покращаться перспективи на ринках розвинених країн. В цьому випадку можна чекати масштабного позбавлення інвесторів від польських, угорських і латвійських паперів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас