PwC: Лондон став найпривабливішим ринком для нових інвестицій у нерухомість в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PwC: Лондон став найпривабливішим ринком для нових інвестицій у нерухомість в Європі

373
Центральний Лондон, де ставки орендної плати офісної нерухомості є найвищими в світі, став найкращим ринком Європи для нових інвестицій в будівництво, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на дані опитування PricewaterhouseCoopers LLP.
Ціни на нерухомість і ставки орендної плати в Європі впали в 2009 році найшвидшими темпами за два десятиліття, що разом із слабкістю фунта стерлінгів дозволило Лондону обійти Мюнхен, Гамбург і Париж і стати найпривабливішою для інвестицій у сфері нерухомості фінансовою столицею світу.
Найгіршим ринком для інвестицій у нерухомість вже другий рік поспіль вважається Дублін. Інвестори також неохоче вкладають гроші в офіси в Москві, Барселоні й Мадриді, вважаючи ці ринки дуже ризикованими.
Найкраща прибутковість від інвестицій у вторинний сектор зафіксована в Мюнхені й Гамбургу, оскільки економіка Німеччини торік вийшла з рецесії і її відновлення продовжується зі зростанням світової торгівлі. В той же час обидва німецькі міста лише трохи поступилися Стамбулу, який став лідером за привабливістю проектів нової забудови.
Вартість офісів у центральному Лондоні за 2 роки до кінця липня 2009 року впала на 50%, проте в останні 4 місяці 2009 року ціни на нерухомість в Лондоні зросли на 4,4%, а ставки орендної плати у Вест-Енді припинили падіння.
"Найгірше вже позаду, і Лондон досяг дна. З'явилися побоювання, що на ринку преміумних активів з хорошими орендарями формується "мильна бульбашка", - відзначив глава підрозділу нерухомості PWC Джон Форбс.
За даними Investment Property Databank, в липні-грудні 2009 року обсяг продажів офісів у центрі Лондона склав 6 млрд фунтів ($9,6 млрд), що більш ніж удвічі перевищує показник за попередні півроку.
Наприклад, у листопаді державний пенсійний фонд Південної Кореї витратив 1,04 млрд фунтів, аби викупити штаб-квартиру банку HSBC Holdings в порівняно новому діловому районі Кенері-Уорф і ще дві будівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас