Банкам США загрожує розслідування у зв'язку зі звинуваченнями в інсайдерських операціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам США загрожує розслідування у зв'язку зі звинуваченнями в інсайдерських операціях

308
Генеральний інспектор американської Програми порятунку проблемних активів (Troubled Asset Relief Program, TARP) Ніл Барофськи планує почати розслідування щодо звинувачень банківських топ-менеджерів у проведенні торговельних операцій з використанням інсайдерської інформації, пише Financial Times.
В жовтні 2008 року вісім найбільших банків США отримали державну допомогу в розмірі від $2 до $25 млрд в рамках TARP. Н.Барофськи вважає, що під час переговорів американського уряду і банків про можливу держпідтримку частина інформації просочилася на ринок і вплинула на перебіг торговельних операцій.
"Ми приступимо до розслідувань цього питання, тобто того, що, як правило, вважається інсайдерською торгівлею, - заявив інспектор. - Був час, коли інформація про отримання допомоги по TARP означала, що ціна ваших акцій піде вгору, і ми вивчаємо специфіку інсайдерських торгів у періоди оголошення про участь TARP і шукаємо потенційні ознаки передачі інсайдерської інформації".
Відомство генерального інспектора опублікувало щоквартальний звіт за підсумками TARP, в якому величезні вливання в американські банки були розкритиковані, бо вони не призвели до зростання кредитування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас