Єврокомісія може в березні виділити Латвії черговий транш позики на 500 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія може в березні виділити Латвії черговий транш позики на 500 млн євро

138
Єврокомісія (ЄК) планує перерахувати Латвії черговий транш міжнародної позики у розмірі 500 млн євро в першій половині березня, повідомив BNS прес-секретар представництва ЄК в Латвії Івар Бушманіс.
На наступному тижні ЄК розгляне угоду з Латвією. Як уточнив І.Бушманіс, 3 лютого питання про кредит розгляне фінансово-економічний комітет, до якого входять представники міністерств фінансів і центральних банків країн Євросоюзу.
Латвія в кінці 2008 року домовилася з міжнародними кредиторами про виділення їй позики у розмірі 7,5 млрд євро на основі програми стабілізації латвійської економіки, що передбачає, зокрема, значне скорочення бюджетного дефіциту. В кінці грудня 2008 року МВФ виділив Латвії перший транш кредиту на 590 млн євро, Єврокомісія в першому кварталі 2009 року надала 1 млрд євро, а в липні оголосила про виділення ще 1,2 млрд євро.
Латвія сильніше від інших країн Балтії постраждала від світової кризи, у зв'язку з чим відчуває необхідність в залученні коштів ЄС і міжнародних фінансових організацій для стабілізації економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас