Іспанію підсадять на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанію підсадять на електромобілі

410
Альянс "Renault-Nissan" веде офіційні переговори про впровадження електромобілів в Іспанії. Міністр інновацій, науки і бізнесу Андалузії Мартін Солер і президент, генеральний директор "Renault Spain" Жан П’єр Лорен підписали протокол, метою якого є просування і розвиток електромобілів в Андалузії.
Як повідомили "Renault Ukraine", просування і використання електричних автомобілів проходить в рамках програми PASENER 2007-2013. Програма передбачає розвиток енергозберігаючих технологій в Андалузії і стратегії альянсу з розробки та створення автомобілів з нульовим викидом.
В угоду внесено PTA (Технологічний Парк Андалузії) на території якого розміщуватиметься студія для підготовки персоналу, і розробки модельної мережі джерел отримання енергії і станцій заряджання електромобілів.
Крім того, місто Малага виконуватиме роль проекту "Smartcity" - програми по впровадженню і розвитку електромобілів, організації випробувальних тестів, які підтримуються департаментом науки, інновацій і бізнесу.
Це вже друга за рахунком угода альянсу "Renault-Nissan" про реалізацію плану про просування і використання електричних автомобілів в Іспанії. Раніше подібну угоду підписано між альянсом і міською радою Барселони, яка підтвердила наміри встановити майже 200 станцій заряджання і зміни батарей для електромобілів.
В компанії також повідомили, що "Renault", спільно з партнерами, має намір провести експериментальний тест 50 електромобілів на острові Реюньон, а також протестувати роботу мережі зарядних станцій.
Раніше провідні світові автомобільні виробники - "Daimler AG", "Ford Motor Company", "General Motors"/"Opel", "Honda Motor Co.", "Hyundai Motor Company", "Kia Motors Corporation", альянс "Renault"/"Nissan" і "Toyota Motor Corporation" - підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки і запуску на ринок електромобілів на паливних елементах.
Офіційний документ передбачає, що починаючи з 2015 року по всьому світу може бути запущено в серію декілька сотень тисяч високотехнологічних автомобілів з нульовим викидом СО2. Проте, враховуючи той факт, що кожен виробник втілюватиме власну продуктову і комерційну стратегію, це може статися і раніше.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас