Завершився 40-й Міжнародний економічний форум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершився 40-й Міжнародний економічний форум

284
В швейцарському Давосі в неділю, 31 січня, завершив роботу 40-й Усесвітній економічний форум, повідомляє Associated Press. Традиційний форум, куди з'їхалися близько 2,5 тис. бізнесменів і політиків з усього світу, цього року був присвячений проблемам відновлення світової економіки після фінансової кризи 2008 року. Зокрема, тематика більшості зустрічей, яких всього було проведено в Давосі близько двохсот, була присвячена проблемам банківського сектора, відзначає Associated Press.
В підсумковому документі форуму його учасники відзначили, що в минулому році світова економіка все ж стабілізувалася, незважаючи на песимістичні прогнози деяких провідних експертів та інститутів, у тому числі тих, котрі вважали, що на подолання наслідків фінансової кризи, яка перетекла в глобальну економічну, підуть роки.
На сьогоднішній день, таким чином, головним питанням на порядку денному є вибір міжнародної економічної стратегії, яка б максимально унеможливила повторення негативних явищ у фінансовій сфері в майбутньому.
За словами глави Deutsche Bank Йозефа Акерманна, у світових лідерів є два варіанти, як діяти далі: або спробувати забезпечувати стабільність всіма доступними засобами, або спробувати продовжувати розвиток.
На що представник Великобританії, глава Standard Chartered Bank Пітер Сендс відзначив, що другий варіант нерозривно пов'язаний з серйозними ризиками. Єдине, на думку Сендса, рішення в такій ситуації - мати точно збалансовані банківську і фінансову системи, аби підтримувати постійний темп економічної динаміки, або, в разі непередбачуваного розвитку подій, негативні явища у фінансовій сфері не відбивалися на стані реального сектора або відбивалися б мінімально.
"Для фінансової та банківської систем зараз справа йде так: варто помилитися в чомусь одному, і перед нами постане небезпека нової кризи; варто помилитися в іншому, і можна забути про відновлення і зменшення рівня безробіття", - цитує АР главу британського банку.
Особливе місце на форумі було відведене обговоренню конкретних рішень центробанків Європи і США щодо реформування національних фінансових і банківських систем. Проте, поки не можна говорити про вироблення якоїсь єдиної стратегії Центробанків. Більше того, одне з головних побоювань банкірів полягає в тому, що політики, опинившись у складній ситуації, почнуть вдаватися до протекціонізму.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас