За програмою допомоги банкам TARP порушено на 41% більше справ в 4 кварталі 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За програмою допомоги банкам TARP порушено на 41% більше справ в 4 кварталі 2009 р.

Казна та Політика
233
Контролюючий орган програми надання допомоги банкам (Troubled Asset Relief Program, TARP) збільшив кількість розслідувань з порушення вимог програми на 41% в 4 кварталі 2009 р. у порівнянні з 3 кварталом.
Головний спеціальний інспектор Нейл Барофскі збудив 25-ть карних і цивільних справ за розглянутий період, збільшивши загальну кількість справ з проекту до 77, за даними щоквартального звіту для Конгресу, опублікованого в неділю, передає Bloomberg. В 3 кварталі 2009 р. відомство збудило 61 справу, і 54 з них розглядаються в цей час.
Контролери вивчають можливі порушення, пов'язані з наданням допомоги фінансовому сектору в розмірі $700 млрд. Серед них - інсайдерска торгівля, порушення стандартів бухгалтерської звітності, порушення з іпотечного кредитування, корупція, порушення закону й відмивання грошей, за даними доповіді. Барофскі не уточнив деталі поточних справ, але подробиці деяких з них все-таки стали відомі.
Минулого тижня Барофскі підтвердив, що його бюро перевіряє, чи справді Федеральний резервний банк Нью-Йорка незаконно обмежив поширення інформації про виплати на адресу контрагентів страхової компанії American International, коли страховик перебував у процедурі "порятунку". Першою допомогою AIG була кредитна лінія в $85 млрд. від New York Fed. Сума зросла в 3 рази і становить $182,3 млрд. Також Барофскі вивчає питання злиття Bank of America і Merrill Lynch, говориться у доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас