КНР буде боротися з надвиробництвом у промисловості та інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР буде боротися з надвиробництвом у промисловості та інфляцією

Казна та Політика
358
Уряд КНР планує нові заходи щодо боротьби з надвиробництвом у сталеливарній, цементній та іншій галузях промисловості на тлі росту кредитування банками, заявив голова Народного банку Китаю Жу Мін.
Цей рік є особливо важливим, тому що структурні зміни стали основним пріоритетом, тому ми повинні чітко регулювати промисловість і комерційні банки, щоб вони додержувалися нових правил, - заявив він в інтерв'ю Bloomberg у Давосі в неділю, де завершує свою роботу міжнародний економічний форум.
Коментарі банкіра з'явилися на тлі спроб Китаю зупинити безконтрольне зростання кредитування й повести економіку від залежності від експорту, що зберігалася довгі роки. КНР намагалася боротися з надвиробництвом у сталеливарній і цементній галузях, закриваючи самі енергозатраті та екологічно неефективні виробництва.
Віце-прем'єр Лі Кекьянг на форумі в Давосі заявив, що уряд має намір зберегти зростання і одночасно скорочувати інфляційні ризики.
Економіка КНР зросла на 10,7% в 4 кварталі 2009 р. у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше, що стало найшвидшим темпом росту з 2007 р., підтримувана новим кредитами. МВФ очікує, що зростання у Китаї в 2010 р. складе 10% проти 8,7% в 2009 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас