Данилишин вважає, що різке зростання цін на цукор викликане штучним ажіотажем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин вважає, що різке зростання цін на цукор викликане штучним ажіотажем

Аграрний ринок
528
Міністр економіки України Богдан Данилишин вважає, що різке зростання цін на цукор зумовлене штучно створеним ажіотажем. Під час прес-конференції в Тернополі він запевнив, що в Україні дефіциту цукру немає.
"Україна виробила 1,3 млн. цукру, і економічних підстав для зростання ціни на цукор, як і на інші продукти, немає. Ціна на цукор в даний час необґрунтована. Це просто наслідок ажіотажу, який створюється штучно між першим і другим туром президентських виборів і носить політичний характер", - заявив Б.Данилишин.
На його думку, великі оптовики і посередники вирішили скористатися політичною ситуацією і заробити на цьому. При цьому міністр відзначив, що Державна цінова інспекція і Антимонопольний комітет України вже займаються контролем ринку і вивчають причини подорожчання цукру.
"Одні виробники задекларували ціни на цукор, є відповідний затверджений коридор - від 5,6 до 7,2 грн./кг. Але відбувається перереєстрація фірм, які знову декларують нову ціну і завдяки цьому уникають відповідальності", - розповів про виявлену схему Б.Данилишин.
Міністр економіки запевнив, що керівництво країни робитиме все для того, щоб не допустити необґрунтованого підвищення цін, відзначивши, проте, що зробити це буде непросто.
Як повідомлялося, 29 січня Антимонопольний комітет України почав розгляд справи за фактом різкого й істотного підвищення цін на цукор. За попередніми даними, роздрібні ціни на цукор зросли в Україні в середньому на 30%.
28 січня, на брифінгу міністр економіки України Б.Данилишин заявив, що підвищення цін на продукти харчування не має економічних чинників. "Зростання цін на окремі види продовольчих товарів, що має місце останнім часом, є неприродним на тлі загальної тенденції сповільнення інфляційних процесів і тих заходів, які зараз вживаються урядом України для стримування цінової ситуації", - відзначив міністр.
За його словами, основна причина підвищення цін на продукти харчування - політична, пов'язана з другим туром президентських виборів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас