АМК порушив справу за фактом зростання цін на цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМК порушив справу за фактом зростання цін на цукор

Аграрний ринок
515
Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справи за фактом підвищення цін на цукор.
Як наголошується в повідомленні комітету із посиланням на попередні дані, в роздробі вартість цукру за останній час підвищилась в середньому на 30%.
"Оскільки таке значне подорожчання цукру може містити ознаки порушення конкурентного законодавства з боку учасників ринку, комітет почав розгляд справи", - йдеться в повідомленні.
АМКУ звернувся з листами до Міністерства економіки і Міністерства аграрної політики відносно наявності фактів зловживання на цукровому ринку і пропозицією надати їх комітету.
Антимонопольний комітет застерігає учасників ринку від неправомірних дій і закликає повернути ціни до попереднього рівня.
Це не перша справа, порушена АМКУ відносно цукровиків. Влітку 2009 року на вимогу комітету оператори ринку знизили ціни на цукор. У лютому 2006 року комітет оштрафував сім цукрових компаній на загальну суму 17,2 млн грн. за антиконкурентні погоджені дії.
Як повідомлялось із посиланням на Національну асоціацію цукровиробників "Укрцукор", цукор в країні з 1 по 21 січня 2010 року подорожчав в середньому на 550 грн/тонна - до 7500 грн/тонна. Експерти пояснюють зростання цін впливом на ринок світових тенденцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас