У Запоріжжі керівництво банку привласнило 3,5 мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запоріжжі керівництво банку привласнило 3,5 мільйона гривень

Кримінал
1171
У Запорізькій області СБУ викрила посадових осіб регіонального управління одного з комерційних банків, які привласнили близько 3,5 мільйонів гривень коштів установи. Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Згадані посадові особи впродовж довгого часу протизаконно видавали кредити фізичним особам з малозабезпеченої категорії населення нібито для придбання земельних ділянок в Запорізькій області. Злочинна схема полягала у фальсифікаціях при оформленні цих кредитів - зловмисники вносили до відомостей неправдиві дані відносно місць роботи і рівня доходів позичальників. Кошти, які видавалися банківською установою, зловмисники привласнювали.
Крім того, встановлено, що кошти, фактично передані продавцям земельних ділянок, під які оформлялися кредити, не відповідають ціні, вказаній в угодах купівлі-продажу (за документами ціна ділянки у декілька разів перевищує суму, яка фактично була надана). Різниця між коштами, які були видані банком як кредит, і сумами, реально виплаченими попереднім власникам землі, розподілялась між посадовими особами відділення банку та іншими, причетними до кримінальних операцій особами. Фізичні особи, на яких були оформлені кредити, отримували незначну грошову винагороду за те, що оформили кредит на своє ім'я.
Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас