Російський уряд вирішило скасувати обов'язкову сертифікацію продуктів харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський уряд вирішило скасувати обов'язкову сертифікацію продуктів харчування

Казна та Політика
793
Росія з 15 лютого 2010 року скасовує обов'язкову сертифікацію харчової та парфумерної продукції. Відповідна постанова уряду уже підписана. Як стверджує "Час новин", уряд поспішив з реформою: у Росії занадто низький ступінь відповідальності виробників і продавців, а штрафи за порушення - занадто низькі.
З 15 лютого виробники харчових і парфумерних товарів повинні мати лише декларацію відповідності, які бізнесмени заповнюють на підставі власних доказів безпеки і якості продукції. Раніше обов'язок тестування продукцію в лабораторіях лежала на сертифікаційних центрах.
За статистикою "Роспотребнагляд", яку наводить видання, близько 50% товарів на російських прилавках, навіть в умовах сертифікації товару, не відповідають нормам безпеки і якості.
У Євросоюзі, приміром, бізнесмени працюють із добровільною сертифікацією товарів, але покарання для несумлінних підприємців також дуже суворе. Приміром, якщо в магазині буде виявлений протермінований товар, то цей магазин буде закрито, а його власникові заборонять відкривати магазини, у яких будуть продаватися харчові продукти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас