ООН: Близько 1,5 млрд жінок у світі живуть на 1 дол у день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Близько 1,5 млрд жінок у світі живуть на 1 дол у день

Казна та Політика
409
У світі намітилася очевидна тенденція збільшення числа бідних і незаможних серед жінок. Значна частина такої категорії ризику, уточнює ООН, живе в державах Африки, про це говориться в доповіді Фонду Організації Об'єднаних Націй в галузі народонаселення (ЮНФПА).
"Жінки є найбільш уразливими перед обличчям різного роду соціально-економічних проблем", - сказано в доповіді. В результаті, відзначають в ООН, на сьогодні ми маємо вкрай тривожну статистику - близько 1,5 млрд жінок, які живуть у день на 1 долар і менше.
У значній мірі це пов'язане з тим, як зазначено в доповіді, що жінки становлять більшу частину сільськогосподарської робочої сили в країнах, що розвиваються (місцями до 70%), які все частіше випробовують на собі наслідки негативних кліматичних змін, економічних криз та інших лих.
Як шляхи виходу із ситуації, що створилася, експерти ЮНФПА пропонують урядам впритул і з усією серйозністю зайнятися програмами з планування родини, захисту здоров'я, боротьбі з бідністю, які сприяли б поліпшенню умов життя жінок, і перш за все в країнах світу, що розвивається, повідомляє ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас