ВОЛЯ модернізує телекомунікаційну мережу і збільшує покриття в регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВОЛЯ модернізує телекомунікаційну мережу і збільшує покриття в регіонах

888
28 січня 2010 року. Провідний національний телекомунікаційний провайдер, компанія ВОЛЯ, у межах стратегії інтеграції своїх регіональних підприємств у єдиний бренд і підняття рівня послуг до високих стандартів здійснює повну модернізацію регіональних телекомунікаційних мереж. Модернізація покликана розширити їх пропускну здатність, зробити неможливими їх перевантаження, а також забезпечити резервування електроживлення та каналів зв’язку.
"Щоб регіональне підприємство могло працювати під брендом ВОЛЯ, рівень якості всіх його послуг повинен відповідати єдиним внутрішньокорпоративним стандартам, - говорить Сергій Бойко, президент компанії ВОЛЯ. - Тому для нас це одне з пріоритетних завдань. У поліпшення мереж та поліпшення послуг вже інвестовано і планується інвестувати у 2010 році десятки мільйонів доларів".
У 2009 році було розширено покриття мережі у східних та західних регіонах нашої країни, встановлено нові головні станції; у кількох містах транспортні мережі повністю переведено на технологію 10G. У всіх регіонах було проведено технічні роботи і модернізацію мережі. Також у кількох містах було забезпечено доступ абонентів до послуги доступу до телевізійних програм у цифровому форматі.
Зокрема, розширено покриття мережі у Львові, Харкові та Севастополі. У Вінниці для запуску цифрового формату телебачення встановлено головну станцію нового покоління, де використовується IP-маршрутизація; суттєво оновлено транспортну мережу - щоб підвищити швидкість приймання-передавання даних для абонентів Інтернету. У Харкові транспортну мережу повністю переведено на технологію 10G. Крім того, у вересні 2009 року в тестовому режимі тут запущено послугу доступу до телевізійних програм у цифровому форматі. Цьому передували масштабні технічні роботи, зокрема, у великих спальних районах міста мережу було практично побудовано заново. Комерційний запуск програми заплановано на березень 2010 року.
"У кількох містах мережу довелося побудувати заново, оскільки вона була в неналежному стані й не відповідала вимогам наших внутрішніх стандартів. Крім того, у містах, де мережа була розрізненою, було об’єднано транспортні магістралі, проведено модернізацію обладнання для розширення пропускної здатності мережі і забезпечено резервування для попередження переривання послуги", - зазначає Павло Курмачов, віце-президент із технічного планування компанії ВОЛЯ. - Звичайно, ці роботи будуть тривати і в 2010 році. У наших планах підняти планку вимог і привести їм у відповідність всі мережі в регіонах".
Раніше ВОЛЯ повідомляла про те, що в Києві вона першою серед учасників української мережі обміну трафіком запустила 20-гігабітний канал до української точки обміну трафіком, суттєво збільшивши пропускну здатність каналів у вітчизняний сегмент Інтернету, а також підвищивши надійність доступу за рахунок резервного включення. Із 1 січня 2010 року сумарна ємність зовнішніх каналів компанії становить 19 Гбіт/с, сумарна ширина каналів, підключених до UA-IX, - 30 Гбіт/с, а сумарна ширина паритетних каналів - 35 Гбіт/с.
У 2009 році компанія повністю завершила впровадження 10G-технології у київській міській мережі та ядрі мережі. Кожна підголовна станція кабельних модемів (CMTS), які встановлено у кожному районі міста, обслуговується не менше ніж 20G-каналами, що забезпечує хороший запас ємності для абонентів Інтернету.
Нагадаємо, що ВОЛЯ стала першою українською компанією, яка застосувала технологію 10G для інтернет-з’єднань.
У компанії вважають безсумнівним успіхом той факт, що вдалося підвищити якість послуг і провести модернізацію мережі у всіх регіонах у повному обсязі без суттєвої зміни вартості послуг. І це попри подорожчання матеріалів та обладнання у минулому році в середньому на 60% - через різкий скачок курсу іноземної валюти.
Компанія ВОЛЯ загалом по Україні обслуговує біля 1,4 млн. абонентів, які користуються послугами доступу до телепрограм, і понад 380. тис. користувачів послуги доступу до високошвидкісного Інтернету.
Компания ВОЛЯ є національним українським телекомунікаційним провайдером, що надає комплексну мультисервісну послугу, а саме: інформація й розваги - доступ до телепрограм і відео-на-замовлення; передавання даних - високошвидкісний доступ до Інтернету і послуги найбільшого в Україні дата-центру; комунікація - комп'ютерний та голосовий зв'язок.
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас