На українському ринку акцій в середу зберігались "бичачі" настрої на внутрішньому попиті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українському ринку акцій в середу зберігались "бичачі" настрої на внутрішньому попиті

Фондовий ринок
173
Український ринок акцій в середу продовжив зростання на високій активності вітчизняних інвесторів: за підсумками дня індекс "Української біржі" підвищився на 1,13% - до 1672,78 пунктів, індекс ПФТС - на 0,6%, до 632,82 пунктів.
Як повідомив інвестиційний консультант ІК "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк, торги на українських фондових майданчиках відкрилися на помірно негативному зовнішньому тлі: зниження американських індексів напередодні і відкриття більшості європейських і російських майданчиків в "червоній зоні" сприяли тому, що вранці котирування більшості ліквідних паперів пішли нижче за рівень закриття у вівторок.
Однак до середини торговельної сесії "бики" на вітчизняних майданчиках перехопили ініціативу і повернули ринок в "зелену зону".
Як зазначив аналітик, основне зростання індексів українських майданчиків відбулося, перш за все, за рахунок підвищеного інтересу гравців до акцій сталеливарних компаній, паперів банківського сектора і машинобудування. Крім того, виріс інтерес акцій "другого ешелону".
Все папери індексного кошика в середу закрилися в плюсі. Як зазначили учасники ринку, подешевшали лише папери "Укрнафти" (-1,44%), які відкоректувались після 25%-го ралі у вівторок на новинах про проведення зборів акціонерів, які прийняли ряд важливих рішень, включаючи виплату дивідендів за 2006-2008 рр.
Однак, за оцінками Орлюка, подальший напрям руху українського фондового ринку як і раніше залишається під питанням і в четвер ринок, швидше за все, буде достатньо волатильним.
Аналітик Інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин зазначив помірно негативну зовнішню кон'юнктуру під час торговельної сесії на українських біржах. Так, дані про довіру французьких споживачів до економіки країни в січні виявилися кращими за чекання, проте ринки їх проігнорували, європейські фондові індекси продовжили торгуватися в негативній зоні. Торговельна сесія на фондових майданчиках США почалася з помірного зниження.
Разом з тим Орлюк прогнозує, що неоднозначний зовнішній фон і падіння американських індексів після виходу в США статистики із новобудов гіршої за прогнози, можливо, в четвер будуть компенсовані значним попитом на деякі папери сектора ГМК, машинобудування, а також акції "Укрнафти" напередодні закриття реєстру акціонерів на виплату дивідендів.
Крім того, за його словами, додаткову підтримку ринкам в четвер можуть надати підсумки засідання ФРС і подальші коментарі.
На "Українській біржі" в лідерах за обсягом торгів в середу були акції Алчевського меткомбінату (+5,91%), "Азовсталі" (+0,95%) і "Укрнафти" (-1,44%). Найбільше зростання зафіксоване з акцій Ясиновського машзаводу (+55,17%).
Крім того, спостерігалось підтверджене високими торговельними обсягами, зростання інтересу акцій компаній гірничо-металургійного комплексу: "Arcelor Mittal Кривий Ріг, Полтавський ГЗК (+4,32%), Ясиновський КХЗ (+4,56%), шахта "Червоноармійська-західна №1" (+3,36%).
При цьому, за словами Іванишина, зростання акцій Алчевського меткомбінату, скоріш за все, обумовлене наявністю крупного замовлення на покупку акцій, що, з одного боку, пояснюється інтересом учасників ринку, що зберігається, на тлі інформації про покупку корпорації ІСД російським інвестором, а з іншою, вірогідною наявністю на ринку інсайдерської інформації.
З паперів "Укрнафти" в середу відбувся технічний відкат після істотного зростання у вівторок - акції виявилися нижчими за вчорашній рівень на 1,44% і торгувалися не настільки активно: поміщені операції на 4,847 млн грн.
АКБ "Форум" збільшив капіталізацію на 3% при обсязі торгів на суму 2,026 млн грн.
Крім того, Іванишин зазначив, що в середу спостерігалася слабка динаміка з акцій енергогенеруючих компаній: "Центренерго" (+0,4%), "Західенерго" (+0,0%), "Дніпроенерго" (-0,66%) і "Донбасенерго" (-0,81%), що обумовлене слабкими фундаментальними показниками галузі і складним фінансовим станом генкомпаній.
На "Українській біржі" в середу укладено 1859 операцій на суму 40,4 млн грн.
На ПФТС в середу в лідерах за обсягом торгів були акції "Азовсталі" (+1,77%), "Укрнафти" (-1,69%) і "Мотор Січі" (+2,23%). Укладено операції з акціями на 11,2 млн грн.
Як повідомила трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Ірина Барабанова, на міжнародних ринках українські акції в середу торгувались переважно в "мінусі".
Подешевшали акції нафтових компаній (Regal Petroleum, Cadogan Petroleum, JKX), причому в лідери падіння вийшли акції Regal Petroleum (-2,9%). Також продовжили зниження папери Ferreexpo - з початку тижня вони втратили 7%.
Разом з тим найбільший інтерес спостерігався до паперів агросектора: на крупних обсягах торгів ($3 млн) акції Kernel подорожчали на 2,8%.
Із "XXI століття" не було жодної операції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас