ПФТС запускає нову брокерську систему "ПФТС-інвестор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС запускає нову брокерську систему "ПФТС-інвестор"

Фондовий ринок
741
Фондова біржа "ПФТС" запускає нову брокерську систему "ПФТС-інвестор" для здійснення віддаленої торгівлі на біржі, повідомив директор департаменту фондових операцій Андрій Олейник на прес-конференції.
За його словами, нова система розроблена спільно з компанією "КМ-лаб" (Київ, створена за підтримки групи "Квазар-мікро") і, окрім торговельного майданчика, включає аналітичний модуль "КМ-інвестор", що дозволяє формувати огляди і здійснювати аналіз ринку, таким чином, будучи унікальною фінансово-аналітичною платформою для українського фондового ринку. Новий продукт дозволяє не лише бачити ринок он-лайн, але і дає можливість самостійно провести фінансовий аналіз українських емітентів.
"Таким чином, система в певному сенсі альтернативна Bloomberg, при цьому цінова політика буде на порядок лояльнішою в порівнянні з аналогічними торговельними системами в Україні", - сказав Олейник.
Він зазначив, що технічно система вже повністю готова і в даний час проходить експлуатаційне тестування, в якому планується участь найбільш активних 20 брокерів українського фондового ринку.
На думку Олейника, запуск системи дозволить у 2010 році в кілька разів збільшити кількість клієнтів інтернет-трейдингу та підвищити ліквідність біржі.
В свою чергу, куратор проекту компанії "КМ-лаб" Юрій Бурков повідомив, що в наступній, розширеній, версії "ПФТС-інвестор" передбачається запровадити нові можливості і додатковий інструментарій, у тому числі можливість маржинальної торгівлі.
На думку начальника відділу торговельних операцій інвесткомпанії "ТАСК-брокер" В'ячеслава Озерова, система "ПФТС-інвестор" включає оперативну і досить зручну подачу заявок, зміну і зняття заявок, ведення обліку активів, а також зручний інтерфейс, що налаштовується під конкретні вимоги кожного користувача.
Крім того він підкреслив, що істотною конкурентною перевагою системи є те, що в Києві знаходиться вся команда розробників, що забезпечують безперебійне функціонування системи.
В теперішній час на ПФТС встановлені ще три російські брокерські системи: QUIK, SmartTrade, NetInvestor.
Послугу інтернет-трейдингу на ПФТС надають чотири компанії: "Гайнсфорт-онлайн", "Фахівець цінні папери", Astrum Investment Management, "Проспект Інвестментс" (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас