Путін: Росія за рівнем розвіданих запасів нафти вийшла на рівень 1990 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія за рівнем розвіданих запасів нафти вийшла на рівень 1990 року

Енергетика
543
Росія за рівнем розвіданих запасів нафти вийшла на рівень 1990 року. Як повідомили в прес-службі уряду Росії, про це заявив прем'єр-міністр країни Володимир Путін під час зустрічі з міністром природних ресурсів і екології РФ Юрієм Трутнєвим.
"Щодо нафти ми вийшли сьогодні на рівень запасів 1990 року", - сказав В.Путін.
Він нагадав, що в 2005 році були прийняті відповідні рішення щодо відновлення мінерально-сировинної бази Росії.
"Ми пам'ятаємо, що на початку - в середині 90-х років було дуже багато розмов - і справедливих розмов - про те, що ми проїдаємо те, що було розвідано попередніми поколіннями, і добуваємо значно більше мінеральної сировини, ніж розвідуємо", - сказав глава уряду.
За словами В.Путіна, в 2009 році можна констатувати серйозні зміни в цій ситуації. "Розвідані запаси у нас вже дорівнюють запасам 1990 року, незважаючи на те, що видобуток вироблявся чималими обсягами і темпами. Досить сказати, що лише в 2009 році ми видобули 490 млн. тонн нафти, а розвідали - 620 млн. тонн. Це хороший показник, добрий результат, сподіваюся, що в такому ж ключі відомство працюватиме в 2010 році", - сказав він.
В свою чергу, Ю.Трутнєв повідомив, що за 4 роки вдалося утримувати темпи розширеного відтворення по всіх основних видах корисних копалини, таких як нафта, газ, золото, срібло, залізняк, мідь. "Ми орієнтуємося на збереження розширеного відтворення в 2010 році за всіма основними показниками", - сказав він.
За словами Ю.Трутнєва, сьогодні є важливі відкриття щодо нафти.
"Ми можемо доповісти сьогодні про те, що відкрито родовище Севастьяново із запасами понад 150 млн. Це стратегічне родовище. Щодо золота і платиноїдів іде активне впровадження нових технологій, що дозволяють значно збільшити отримання цінних матеріалів з надр", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас