Аналітик: Українські суверенні облігації виростуть в ціні після виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Українські суверенні облігації виростуть в ціні після виборів

Фондовий ринок
514
Українські суверенні облігації виростуть в ціні після другого туру президентських виборів, вважає керівник відділу аналізу ринку боргових паперів інвестиційної компанії "Тройка Діалог" Олександр Кудрін.
"Ми вирішили додати в список рекомендованих до покупки єврооблігацій суверенні Україна-11, Україна-12 і Україна-13. В даний момент крива прибутковості цих паперів є інвертованою, що багато в чому служить віддзеркаленням високих політичних ризиків в передвиборний період. Разом з тим на другому турі президентських виборів, який відбудеться 7 лютого, президентська гонка має завершитися, що повинно знизити вагу політичної компоненти в оцінці ризику українських паперів і, відповідно, зумовити зростання їх котирувань.
Крім цього, МВФ вустами свого глави Домініка Стросс-Кана висловив упевненість в тому, що після виборів фонду та Україні вдасться відновити нормальні відносини. Будь-які зрушення в цьому процесі, швидше за все, будуть інтерпретовані ринком в позитивному ключі, що також може стимулювати попит на суверенні папери.
Разом з тим ключовим чинником в оцінці привабливості суверенних боргових інструментів України залишається здатність влади країни проводити жорсткішу бюджетну політику, спрямовану на скорочення дефіциту бюджету. Ми вважаємо, що шанси на подібний розвиток подій протягом 2010 р. залишаються достатньо високими. У разі реалізації даного сценарію можна чекати зростання макроекономічної стабільності в країні і переоцінки ключових ризиків, що, у свою чергу, повинно привести до скорочення спредів.
Серед всіх суверенних єврооблігацій найбільш дешевими з погляду спреда виглядають папери з погашенням в 2011-2013 роках, які ми рекомендуємо купувати", - сказав аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас