Держфінпослуг не планує вводити нові тимчасові адміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг не планує вводити нові тимчасові адміністрації

322
Департамент тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг поки що не планує вводити нові тимчасові адміністрації у фінансові компанії небанківського сектора. Про це повідомила директор департаменту Галина Третьякова. За її словами, кількість компаній з тимчасовою адміністрацією скоротилася з 4 до 3. "Ми вивели адміністрацію з "УФС"; кредитній спілці "Галактика" ми продовжили ліцензію на 3 місяці, у КС "Добробут Полтавщини" вона закінчується 26 лютого, ми будемо виходити звідти", - повідомила Г.Третьякова.
Як зазначила представник Держфінпослуг, щодо зібрання членів спілки "Добробут Полтавщини" було два протоколи різних мандатних комісій, які суперечили один одному. Проте в грудні суд став на бік однієї з комісій, і в січні тимчасовий адміністратор готується передати справи новому голові правління та спостережної комісії. За словами Третьякової, зараз головне завдання для тимчасової адміністрації - стежити за реалізацією прав по кредитному портфелю, з тим, щоб проходили аукціони заставного майна, а гроші надходили на розрахунковий рахунок.
По КС "Акорд" Держфінпослуг намагається провести збори її учасників, проте це дуже складно через велику кількість членів - 118 тис. осіб. "Для того, щоб провести збори, потрібно протягом 2-3 тижнів перевіряти документи колективом з 30-40 осіб", - зазначила Третьякова, додавши що в компанії налічується 26 тис. позичальників і 7 тис. вкладників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас