Українці зможуть оформлювати польську візу через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть оформлювати польську візу через інтернет

Казна та Політика
2645
Міністерство закордонних справ Польщі планує з квітня цього року запровадити у всіх консульських установах в Україні можливість подачі документів на отримання візи через інтернет.
Про це кореспонденту УНІАН в Польщі повідомив заступник директора консульського відділу польського МЗС Влодзімеж Здуновський.
Він відзначив, що в інтернеті буде розміщена інтерактивна форма, яку можна буде заповнити он-лайн і відразу визначити дату подачі документів безпосередньо в консульстві.
Здуновський інформував, що документи після заповнення онлайн-форми можна буде здавати особисто або відправляти поштою, і запевнив, що при особистій подачі українцям не доведеться чекати в черзі. "Буде визначено час на подачу документів на кожні півгодини", - сказав він.
Здуновський відзначив, що онлайн-форма автоматично вказуватиме на помилки в анкеті, а також відразу реєструватиметься в електронній системі консульства, що дозволить прискорити видачу віз.
Представник МЗС також запевнив, що при новій процедурі не буде проблем, які були під час впровадження інтернет-реєстрації на здачу документів до консульств раніше, коли подеколи сторонні особи "вдиралися" в систему.
Здуновський відзначив, що міністерство також планує запровадити форму е-ваучера, коли туристи, які їдуть до Польщі, не будуть змушені надавати підтвердження про резервування готелю, транспорту та інші документи, а лише підтвердження туристичної фірми.
Представник МЗС відзначив, що так зване електронне консульство вже успішно діє в Росії, де, наприклад, в Москві 60% віз видається за його посередництвом.
Здуновський додав, що аналогічна процедура як експеримент вже запроваджена в консульстві Польщі в Луцьку.
Як повідомляв УНІАН, за попередніми даними польського МЗС, торік українці отримали на 17% більше віз, ніж в 2008 році, - понад 410 тис.
В Україні діє п'ять консульств Польщі: у Києві, Львові, Луцьку, Харкові та Одесі.
Польські консульства видають національні візи, які дають право перебувати лише на території Польщі, і шенгенські, з якими можна подорожувати по 25 європейських країнах, що входять до Шенгену.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас