У "Київдорсервісі" виявили порушень майже на 98 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київдорсервісі" виявили порушень майже на 98 млн грн.

Кримінал
243
Під час ревізії фінансово-бюджетної дисципліни ДП "Київдорсервіс" в період з 1 січня 2008 року по 1 вересня 2009 року столичне Контрольно-ревізійне управління виявило порушень майже на 97,8 млн. грн.
Як повідомляє прес-служба КРУ, крім того, були виявлені витрати фінансових і матеріальних ресурсів, допущені в результаті неефективних управлінських рішень, на суму 669,82 тис. грн.
Зокрема, не маючи затвердженого Кабінетом міністрів України проекту, підприємство незаконно використовувало 81,2 млн. грн. на будівництво автоматизованої інформаційної системи управління дорожнім рухом на вулично-дорожній мережі Києва (інформаційні електронні табло, керовані дорожні знаки, детектори транспорту і метеонагляд).
Крім того, ревізори виявили, що підрядною організацією під час виготовлення і монтажу металоконструкцій арок були змінені проектні рішення без відповідних узгоджень і без висновку державної експертизи. Це призвело до завищення вартості виконаних робіт на суму 688,93 тис. грн.
Не отримавши дозвіл від Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, "Київдорсервіс" освоїв капітальні вкладення на реконструкцію діючих приміщень і профінансував роботи з прибудови до центрального пункту управління двоповерхової будівлі на суму близько 12 млн. грн.
Порівнявши ціни на кондиціонери, включені в тендерну пропозицію переможця, з цінами інших учасників тендеру і цінами, приведеними на одному з інтернет-сайтів, ревізори зафіксували, що ціни переможця вищі на 223,84 тис. грн.
Також ревізією встановлено факти завищення вартості виконаних підрядних робіт, незаконної виплати зарплати, завищення вартості автотранспортних засобів і собівартості реалізованої продукції, незаконного списання автомобільних шин, а також непродуктивного витрачання коштів тощо.
До адміністративної відповідальності притягнуто три посадові особи. Матеріали ревізії передано в прокуратуру Солом’янського району Києва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас