Обама має намір заморозити співробітникам свого апарату зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама має намір заморозити співробітникам свого апарату зарплати

Казна та Політика
304
Президент США Барак Обама планує заморозити зарплати співробітникам свого апарату в цілях економії державних коштів.
Як повідомляє ПРАЙМ-ТАСС, це підтвердив у вівторок журналістам неназваний представник адміністрації.
За його словами, йдеться про чиновників, які обіймають вищі керівні посади в апараті Білого дому, а також інших політичних призначенців, зарплати яких перевищують 100 тис дол. на рік. В цілому це може торкнутись близько 1200 осіб.
Одночасно адміністрація Обами збирається заморозити на найближчі три роки низку внутрішніх федеральних програм, аби знайти для бюджету додаткові кошти. Цей захід, на думку Білого дому, дозволить заощадити протягом найближчих 10 років близько 250 млрд дол. Зазначену ініціативу президент США повинен озвучити в середу під час свого виступу перед обома палатами конгресу з посланням "Про стан країни". У ньому ж, як очікується, глава держави згадає і про замороження зарплат своїм підлеглим.
Обама зараз робить кроки, спрямовані на скорочення розмірів нестримно зростаючого бюджетного дефіциту. У 2009 р він досяг 1,4 трлн дол, а в нинішньому перевищення витрат над надходженнями до бюджету, за оцінками бюджетного управління конгресу, прогнозується у розмірі 1,35 трлн дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас