JPMorgan: Інфляція знизить привабливість акцій emerging markets в I півріччі 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan: Інфляція знизить привабливість акцій emerging markets в I півріччі 2010 р.

Казна та Політика
236
JPMorgan Chase & Co. дещо погіршив свій украй позитивний прогноз для фондових ринків країн, що розвиваються: тепер інвестбанк вважає, що інфляційні побоювання знизять привабливість акцій emerging markets, повідомило агентство Bloomberg.
Аналітики JPMorgan чекають, що центральні банки emerging markets посилять кредитно-грошову політику, аби не дати інфляції прискоритись.
Індекс MSCI Emerging Market впав на 8% з 12 січня, коли Народний банк Китаю підвищив норму обов'язкових банківських резервів. При цьому низка фондових індексів з цієї групи, включаючи китайський і гонконзький, в січні увійшли до десятки найслабших ринків світу.
"Китай очолював відновлення, а зараз є лідером циклу посилення. Ми тепер менш позитивно налаштовані відносно результатів першого півріччя, оскільки інвестори враховують політичну невизначеність", - говориться в аналітичній записці JPMorgan.
На початку грудня 2009 року JPMorgan прогнозував зростання MSCI Emerging Market до 1300 пунктів в 2010 році - майже до історичного максимуму (1338,49 пунктів, зафіксоване 29 жовтня 2007 р.). З ранку 27 січня показник майже не змінився і склав менше 940 пунктів.
Волатильність на світових ринках облігацій і сировини може обмежити ралі на ринках акцій країн, що розвиваються, вважають аналітики JPMorgan. Тому інвесторам варто уважно придивитися до динаміки прибутковості 10-річних US Treasuries цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас