Голова ЄЦБ підтримав пропозицію Обами обмежити діяльність банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ підтримав пропозицію Обами обмежити діяльність банків

Казна та Політика
291
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше підтримав план президента США Барака Обами із обмеження розмірів і діяльності найбільших банків, пише The Wall Street Journal.
При цьому глава ЦБ єврозони підкреслив, що подібні пропозиції слід координувати на міжнародному рівні.
Крім того, Тріше закликав американських сенаторів підтримати кандидатуру Бена Бернанке і затвердити його на другий термін головою Федеральної резервної системи. Тріше ставиться до Бернанке "з величезною пошаною".
Як відзначає WSJ, подібний крок нехарактерний для глави ЄЦБ, який зазвичай вважає за краще не втручатися в політику.
Плани банківської реформи, опубліковані Білим домом минулого тижня, "збігаються з нашою власною позицією, а саме, бажанням змусити банківський сектор займатися переважно фінансуванням реальної економіки", - сказав президент ЄЦБ.
Обама має намір обмежити частку ринку найбільших фінкомпаній США, а також їх торговельні операції.
Глава Банку Англії Мервін Кінг зазначив, що пропозиції США знаменують готовність до радикальної реформи. Проте украй нереалістично розраховувати на можливість створення фінансової структури, яка попереджатиме всі фінансові кризи в майбутньому, додав Кінг. Розумнішим буде забезпечити стійкість нового фінансового порядку: проблеми одного сектора не повинні руйнувати стабільність інших сегментів системи.
Між тим аналітики вважають, що Німеччина і Франція навряд чи погодяться на подібну реформу, оскільки вона істотно підірве позиції їх найбільших банків, включаючи Deutsche Bank і BNP Paribas, на міжнародному ринку.
Багато фінансових компаній відзначили нормалізацію діяльності і забули про те, що уряди витратили величезні кошти на їх порятунок, а центральні банки зробили безпрецедентні заходи із підтримки фінсектора, заявив Тріше. Тому необхідне нове регулювання, аби банки не змогли повернутися до колишньої надмірно ризикованої практики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас