Декілька філій китайських банків припинили видачу кредитів до кінця місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Декілька філій китайських банків припинили видачу кредитів до кінця місяця

Кредит&Депозит
642
Декілька китайських банків наказали деяким філіям припинити видачу нових кредитів до кінця цього місяця, заявили виданню The Wall Street Journal люди, знайомі з ситуацією. Це сталося у зв'язку з поширенням чуток, що Китай може прийняти енергійніші заходи, аби приборкати обсяг видачі банківських кредитів.
Даний крок був зроблений на тлі повідомлень про новий потік кредитів, виданих у перші декілька тижнів цього року, через рік після початку кредитного буму в КНР в 2009 р. Поки не ясно, наскільки серйозною є зупинка видачі нових позик насправді.
Голова комісії з регулювання банківської діяльності Лю Мінкан сказав минулого тижня, що регулятор чекає зниження обсягу нових кредитів до 7,5 трлн. юанів ($1,1 трлн.) цього року в порівнянні з 9,59 млрд. юанів в 2009 р. Ця цифра, проте, удвічі вища за рівень 2008 р.
Скасували видачу нових кредитів до кінця січня пекінська філія Industrial & Commercial Bank of China Ltd, шанхайський підрозділ China Citic Bank Corp. і декілька середніх банків у різних районах КНР.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас