Позачергове засідання Верховної Ради призначено на 28 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позачергове засідання Верховної Ради призначено на 28 січня

Казна та Політика
484
У Верховній Раді України зареєстрована ініціатива 164 народних депутатів України відносно скликання позачергової сесії парламенту, повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради у вівторок.
У зв'язку з цим голова парламенту Володимир Литвин повідомляє, що позачергова сесія Верховної Ради України шостого скликання відбудеться в четвер, 28 січня 2010 року, о 10:00.
У відповідності з розпорядженням спікера про скликання позачергової сесії 28 січня 2010 року, до розгляду за пропозицією 164 народних депутатів включено два питання.
Так, планується розгляд питання про дотримання Конституції і законів України керівництвом Міністерства внутрішніх справ України під час проведення виборів президента України в 2010 році (проект внесений першим віце-спікером Олександром Лавриновичем, Партія регіонів) і про внесення змін до закону України "Про вибори президента України" (також проект першого віце-спікера).
В понеділок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", пояснюючи необхідність внесення змін до чинного закону про вибори, перший віце-спікер зазначив, що це робиться для того, щоб виборчі комісії змогли безперешкодно встановити результати голосування, незалежно від поведінки представників того кандидата, "який має намір зірвати кворум в комісіях".
"На превеликий жаль, є кандидат в президенти, який, усвідомлюючи неможливість для себе перемогти у виборчий кампанії, робить кроки для унеможливлення підбиття підсумків виборів. Цей законопроект направлений на те, аби вибір українських громадян відбувся незалежно від волі цього кандидата", - сказав Лавринович.
В даний час депутати знаходяться у відпустці. Наступна сесія повинна відкритися 2 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас