У ВР зареєстровано проект постанови про звільнення Луценка з поста глави МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстровано проект постанови про звільнення Луценка з поста глави МВС

Казна та Політика
774
Перший заступник глави Верховної Ради (ВР) України Олександр Лавринович вніс на розгляд парламенту проект постанови №6003 "Про звільнення міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В." Проект постанови зареєстрований у ВР вчора.
Відповідно до пояснювальної записки до документа, "необхідність розгляду питання звільнення з посади міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка викликана систематичним порушенням ним чинного законодавства України про вибори, неодноразовими спробами втручання в перебіг виборчого процесу під час проведення виборів Президента України в 2010 р., всупереч встановленим законодавством заборонам".
Раніше Партія регіонів звинуватила спецпідрозділ МВС "Беркут" в участі в захопленні поліграфкомбінату "Україна". У свою чергу Луценко пояснив зміну керівництва на підприємстві ситуацією, що склалася з друкуванням закордонних паспортів.
Нагадаємо, 10 грудня 2009 р. Президент Віктор Ющенко написав лист до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з вимогою невідкладно звернутися з поданням до ВР про звільнення Луценка з посади міністра внутрішніх справ у зв'язку з поганими результатами роботи його відомства.
13 грудня 2009 р. Тимошенко заявила, що виступає проти звільнення Луценка.
Луценко був призначений міністром внутрішніх справ 18 грудня 2007 р. До цього він вже обіймав посаду голови МВС в 2005-2006 рр. Луценко став першим в історії України цивільним керівником цього силового відомства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас