Точка зору: Економічної свободи в Україні немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Економічної свободи в Україні немає

1481
Індекс економічної свободи для України відображає справжній стан справ. Таку думку висловив народний депутат, д.е.н. Олексій Плотніков, коментуючи те, що за індексом економічної свободи Україна (44,3), Росія (49,9) і Білорусь (58,6) займають три останні сходинки серед країн Європи.
Як відзначив політик, на жаль, індекс економічної свободи для України є об'єктивним.
"На жаль, він характеризує об'єктивні реалії, з якими Україна підійшла до цієї ситуації. Цей індекс характеризує те, що економічної свободи в Україні немає", - сказав він.
Він (індекс економічної свободи. - Ред.) не свідчить про те, що існують якісь кризові явища в світі, тому що всі країни світу відчувають на собі кризові явища. Не можна говорити, що Україна знаходиться невідомо де, тому що в світі криза. Це невдала пропаганда чинного уряду", - відзначив нардеп.
Щодо загальної оцінки О.Плотніков відзначив, що за 5 років нічого у нас не змінилося: "На жаль, економічної свободи в Україні не сталося".
"Що стосується індексу останнього року - коли керівник уряду йде на президентські вибори, жодним чином не можна чекати, що у нас принаймні з'явиться якась економічна свобода, якщо всі потоки сконцентровані на те, аби забезпечити відповідну участь керівника уряду в президентській кампанії", - сказав О.Плотніков.
Він також додав, що Україна навряд чи стане колись Гонконгом в економічному плані, але створити нормальні умови для економічної діяльності в Україні - це реально.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас