Міністр фінансів Греції заперечує чутки про вихід країни з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Греції заперечує чутки про вихід країни з єврозони

Казна та Політика
247
Незважаючи на нищівну фінансову кризу, різку критику з боку Європейського Центробанку і продовження протестів фермерів, міністр фінансів Греції заперечує чутки про готовність його країни відмовитися від євро.
Будь-які припущення про те, що фінансова криза в Греції змусить країну відмовитися від євро, є необґрунтованими. "Я категорично відкидаю те, що Греція вийде з єврозони", - цитує німецька Die Welt слова грецького міністра фінансів Гіоргіоса Папаконстантіну.
Попри всі попередні обіцянки Папаконстантіну про контроль за ситуацією і боротьбу з дефіцитом бюджету, на Грецію обрушився шквал критики з боку ЄЦБ. Зокрема, його глава Жан-Клод Тріше вимагає від Греції зробити все можливе і привести свій бюджет в порядок. "Ніколи більше ми не прийматимемо національні бюджети, які не засновані на реальності", - цитує Тріше видання Focus.
Дефіцит державного бюджету в Греції в 2009 році був на рівні 12,7% від ВВП, згідно з прогнозами уряду. Це більш ніж в 4 рази перевищує цільовий граничний показник дефіциту, встановлений для всіх 27 держав-членів Європейського союзу на рівні 3%.
Соціалістичний уряд Греції раніше зобов'язався скоротити бюджетні видатки і збільшити доходи за рахунок податків. Проте вимоги робітників загрожують здатності уряду виконати свої обіцянки. Зокрема, грецькі фермери протягом двох тижнів активно протестували проти скорочення розміру субсидій, і тепер влада протягом двох днів збирається обговорювати майбутнє місцевого сільського господарства.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас