Голова Мінфіну РФ Кудрін заявив, що світова криза не завершилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінфіну РФ Кудрін заявив, що світова криза не завершилась

Казна та Політика
340
На відкритті другого дня конференції "Росія і світ: виклики нового десятиліття" глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін заявив, що світова криза не завершилася, пише РБК daily. "В економіці ще є ознаки стагнації і другого дна. І я не лякаю", - попередив Кудрін.
"Зараз нам буде складніше, ніж у 1998 р. Фінансова система встояла, але проблема не вирішена, на балансах банків ще багато поганих активів", - попередив міністр. Глава Мінфіну знов озвучив урядовий консервативний прогноз: при ціні на нафту 65 дол. за бар. зростання ВВП складе 3%. І лише в 2012 р. Росія вийде на докризові темпи зростання економіки, і це вже помірно оптимістичний сценарій. Дефіцит федерального бюджету в 2010 р. при вартості нафти 65 дол. за бар. складе 6,8%, в 2011 р. - 4% і в 2012 р. - 3%.
На його думку, ціни на нафту 70 дол. за бар. у найближчі десять років не буде. "При нинішніх прогнозних цінах на нафту за три роки ми зменшимо витрати на 20%", - підкреслив Кудрін. - У нас немає можливості збільшувати витрати. Протягом найближчих десяти років за обсягом витрат ми залишимося на нинішньому рівні, і є ризики зменшення". За його словами, до цих пір інтригою залишається, чи зможуть в економіці знов виникнути умови для стабільного розвитку. Але вже зараз необхідно працювати над підвищенням ефективності держвитрат і структурними реформами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас