"Аваль" планує у листопаді відновити виплати фізособам — кредиторам банку "Україна" першої черги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" планує у листопаді відновити виплати фізособам — кредиторам банку "Україна" першої черги

Кредит&Депозит
120
Банк «Аваль» планує у листопаді п.р. відновити виплати фізособам-кредиторам банку «Україна» першої черги, що за якимись причинами не одержали свої кошти у встановлений термін (5 липня — 5 вересня п.р.).
Як повідомила прес-служба банку з посиланням на департамент роздрібного бізнесу АППБ «Аваль», виплати відновляться згідно з додатковою угодою до договору між банком «Аваль» і ліквідатором банку «Україна» — НБУ, що було укладено 3 жовтня п.р.
На сьогодні, за інформацією прес-служби банку «Аваль», реєстри кредиторів першої черги, що не одержали свої кошти, аналізуються й уточнюються в НБУ.
За інформацією прес-служби, за період з 5 липня по 5 вересня п.р. банк «Аваль» виплатив понад 181,6 млн. грн., що складає 98,2 проц. заборгованості згідно з реєстром Національного банку України, більш ніж 46,3 тис. фізичних осіб (близько 93 проц. вкладників банку «Україна» першої черги).
Також згідно із зазначеним договором після закінчення виплат заборгованості кредиторам першої черги банк «Аваль» приступить до виплат заборгованості фізособам — кредиторам банку «Україна», чиї вимоги згідно із Законом України «Про врегулювання заборгованості по вкладах фізичних осіб — вкладників і інших кредиторів банку «Україна» задовольняються у другу чергу. Відповідно до законодавства до них належать фізособи, заблоковані вклади чи платежі яких (на ім’я яких) у зв’язку з відкриттям ліквідаційної процедури АКБ «Україна» перевищують 50 тис. грн.
За інформацією департаменту роздрібного бізнесу, для одержання своїх коштів фізичні особи-кредитори банку «Україна» зможуть звернутися у найближче за їхнім місцем проживання відділення банку «Аваль» незалежно від того, у якому з відділень банку «Україна» було відкрито рахунок.
Як відзначають у департаменті роздрібного бізнесу, виплата коштів за місцем проживання вкладників можлива завдяки регіональній мережі банку «Аваль», представленій у всіх обласних центрах і містах районного підпорядкування України, а також унікальній системі термінових грошових переказів «Аваль-Експрес», каналами якої погашається заборгованість кредиторам банку «Україна». При цьому кредитори за бажанням зможуть одержати свої кошти в банку «Аваль» у вигляді готівки або по перерахуванню належної їм суми на рахунки в інших банківських установах.
Для одержання коштів одержувачам досить мати при собі паспорт громадянина України і довідку державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера.
Отримати кошти зможуть також уповноважені особи вкладників на підставі нотаріально оформлених доручень чи спадкоємці — на підставі свідчень про право на спадщину, оформлених згідно з діючим законодавством України. Якщо відповідно до представлених документів спадкоємців двоє чи більше, виплату (перерахування коштів на рахунки в інших банках) належної кредитору суми буде проведено у відповідних частках усім спадкоємцям одночасно. Заборгованість по вкладах, відкритих на ім’я неповнолітніх, буде виплачено їхнім батькам чи опікунам за умови надання свідоцтва про народження дитини і паспорта одного з батьків чи опікунів.
При цьому банк «Аваль» зобов’язується забезпечувати режим збереження банківської таємниці відповідно до вимог законодавства України протягом усього терміну виплат, а також протягом п’яти років після їхнього завершення.
Довідка:
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» було визнано переможцем тендеру із визначення банка-агента для здійснення виплат кредиторам — фізичним особам банку «Україна» 24 травня 2002 року.
Система «Аваль-Експрес», розроблена фахівцями банку «Аваль», використовується для термінових грошових переказів фізичних і юридичних осіб по всій території України в національній валюті і доларах США через мережу регіональних підрозділів банку «Аваль» і забезпечує миттєвий переказ коштів — виплата одержувачу можлива вже через п’ять хвилин після відправлення.
Каналами системи «Аваль-Експрес» здійснювалися виплати фізичним особам-кредиторам банку «Україна» першої черги з 5 липня по 5 вересня п.р. На сьогодні банк «Аваль» здійснює через систему «Аваль-Експрес» погашення заборгованості фізособам — вкладникам банків «Слов’янський» і «Україна» за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, договір з яким було підписано у серпні 2002 р. після успішного проведення виплат коштів кредиторам банку «Україна» першої черги.
З початку виплат банк «Аваль» виплатив близько 200 тис. грн. 1 тис. колишнім вкладникам банків «Слов’янський» і «Україна».
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас