У США розпочато нове антидемпінгове розслідування проти китайських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розпочато нове антидемпінгове розслідування проти китайських товарів

Казна та Політика
344
Американський уряд проведе розслідування щодо звинувачень у тому, що китайські експортери продають в США труби для нафтових свердловин за несправедливо низькими цінами.
Про це повідомив департамент торгівлі. Це перше торгівельне розслідування стосовно КНР в 2010 р. після дюжини подібних випадків, що траплялися в 2009 р.
Профспілка американських працівників сталеливарної промисловості та група компаній з Техасу і Ілінойсу запропонували ввести антидемпінгові мита в розмірі до 500% на труби для викачування нафти, а також на сталеві й залізні кільця для свердловин. У 2009 р. Америка імпортувала цієї продукції на $194,6 млн. Влада США на даний момент ввела 94 різні мита на китайські товари, що ввозилися, і, як кажуть експерти, їх число може значно зрости цього року у зв'язку з пожвавленням світової торгівлі й відновленням американської економіки від рецесії.
Американська комісія з міжнародної торгівлі проголосувала 30 грудня минулого року за накладення мит у розмірі 10,36-15,78% на труби, які використовуються в нафтовидобувній і газовій промисловостях. Мита призначені для відшкодування урядових субсидій, які, на думку американської сторони, уряд КНР давав своїм виробникам сталі. Цей випадок - найбільший сталевий торгівельний конфлікт в американській історії і матиме негативний ефект для даного сектора китайського імпорту, чий обсяг оцінюється в $2,7 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас