Золото коливається в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото коливається в ціні

Банківські метали
754
Золото в п'ятницю коливається в ціні, проте може зрости за підсумками торгів на тлі зниження курсу долара, а також попереднього зменшення ціни на метал, яке може стимулювати збільшення обсягів вкладень у золото з боку інвесторів, повідомляє РІА Новості.
Спотова ціна на золото збільшилася на торгах в п'ятницю на 1,05 долара, або 0,1%, і досягла 1095 доларів за тройську унцію. З початку поточного тижня ціна на метал опустилася на 3,2%, що за підсумками п'ятниці може стати максимальним темпом зниження ціни за шість тижнів. Лютневий ф'ючерс на золото в процесі торгів на Нью-Йоркській товарній біржі, проте, подешевшав на 0,8% - до 1094,6 долара за унцію.
"Вчора на золото чинився величезний тиск, - наводить агентство слова старшого віце-президента MKS Finance SA Афшина Набаві. - Інвестори вважають поточний рівень цін ідеально відповідним для придбання металу. Долар також трохи подешевшав".
В п'ятницю долар подешевшав по відношенню до єдиної європейської валюти до 1,4137 долара за євро з 1,4084 долара за євро на торгах в четвер на тлі планів адміністрації США ввести обмеження сфери можливого застосування засобів американськими банками, аби стримати ризики, що приймаються фінансовими інститутами, і захистити платників податків.
Інвестори побоюються, що дані заходи влади, разом з обмеженнями, що накладаються на частку присутності банків на ринках, можуть негативно позначитися на попиті інвесторів на американські активи, що, у свою чергу, ослабить позиції долара.
Під час кризи в економіці золото набуває особливої популярності у інвесторів, які розглядають його як надійнішу альтернативу нестабільним валютам і схильним серйозним коливанням акціям компаній. В більшості випадків золото в період нестабільності в глобальній економіці допомагає інвесторам не лише зберегти свої вільні грошові кошти, але і примножити їх.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас