Бажаючим переїхати на Далекий Схід будуть давати землю безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бажаючим переїхати на Далекий Схід будуть давати землю безкоштовно

Нерухомість
9834
Як повідомляється на сайті уряду РФ, російський уряд готовий безкоштовно надавати росіянам ділянки землі розміром до 0,3 гектара за умови постійного проживання в малоосвоєних районах Далекого Сходу. Про це йдеться в програмі розвитку регіонів РФ до 2025 року.
"Одним з додаткових механізмів закріплення населення на Далекому Сході і в Байкальському регіоні стане створення громадянам РФ, що проживають або бажають проживати на цій території, преференцій у вигляді однократного безкоштовного надання земельних ділянок в розмірі до 0,3 гектара для індивідуального житлового будівництва", - говориться в документі.
Загальна чисельність населення Далекого Сходу і Байкальського регіону становить більше 11 млн чоловік (7,8 відсотка загальної чисельності росіян). Із 1991 року чисельність населення в регіонах почала зменшуватись, причому депопуляція значно випереджала средньоросійські темпи. Основною причиною скорочення чисельності населення є міграція, на яку накладається перевищення смертності над народжуваністю.
"За період 1991-2007 рр. суб'єкти РФ, розташовані на території Далекого Сходу, втратили 1,5 млн осіб, з яких на міграційний відтік припало більше 1,3 млн осіб. За той же період в Байкальському регіоні втрати населення склали близько 600 тис. осіб", - говориться в програмі розвитку.
Як наголошується, в середньостроковій і довгостроковій перспективі головними умовами розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону стануть збереження і розвиток трудових ресурсів за допомогою ефективного внутрішнього перерозподілу, залучення і закріплення кадрів з інших суб'єктів РФ і зарубіжних країн, а також підвищення якості робочої сили.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас