Цукор може подорожчати на 20% до червня через дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукор може подорожчати на 20% до червня через дефіцит

Аграрний ринок
558
Ралі на ринку цукру може продовжитися в 2009-2010 сільгоспроці, внаслідок чого вартість ф'ючерсів на цукор до червня цього року може збільшитися на 20% - до максимуму з листопада 1980 року, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на прогноз Thai Sugar Trading Corp., найбільшого в Таїланді експортера цукру.
До середині року фунт цукру може подорожчати до $0,35, вважає генеральний керівник Thai Sugar Піромсак Сасуні. Вартість березневого контракту на постачання цукру на торгах в Нью-Йорку в четвер складала $0,2926 за фунт.
До зростання цін призведе дисбаланс попиту і пропозиції, що зберігається на світовому ринку. Дефіцит цукру в 2009-2010 сільгоспроці складе 13,5 млн тонн і буде підтриманий закупівлями цукру з боку Індії, Китаю, Індонезії, Пакистану, Єгипту і Росії, вважають експерти компанії Czarnikow Group Ltd.
"На ринку, як і раніше, всім заправляють бики, - відзначає Піромсак Сасуні. - Підвищувальна тенденція на цукровому ринку зберігається. Попит в Індії залишиться одним з ключових чинників".
Індія, що є найбільшим в світі споживачем цукру, може купити близько 2 млн тонн білого цукру в сільгоспроці, що закінчується 30 вересня 2010 року, що в дев'ять разів більше, ніж торік.
В минулому році зростання цін на цукор стало максимальним з 1974 року через засуху в Індії і проливні дощі в Бразилії, двох ключових виробниках цукру. Негативно на постачаннях цукру цього року знову можуть позначитися погані погодні умови в Південно-Східній Азії.
Рівень виробництва цукру в Таїланді, другому за величиною експортерові, може скласти 7,1 млн тонн, що менше від раніше очікуваних 7,6 млн тонн. При цьому експорт виявиться "лише трохи більше 5 млн тонн", заявив Піромсак Сасуні. Торік Таїланд експортував 5,3 млн тонн цукру.
Thai Sugar чекає, що в поточному сільгоспроці рівень експорту компанії складе 2 млн тонн цукру проти 1,8 млн тонн роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас