НБУ спростовує прийняття МВФ рішення про переведення валютних активів Нацбанку уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростовує прийняття МВФ рішення про переведення валютних активів Нацбанку уряду

624
Національний банк України (НБУ) заперечує наявність рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про переведення частини валютних активів НБУ українському уряду.
"Жодних рішень відносно переведення валютних активів від Національного банку України уряду України рада директорів МВФ не приймала", - говориться в заяві НБУ.
В ній наголошується, що про це, зокрема, повідомив в листі, відісланому 31 грудня 2009 року на адресу уряду і Нацбанку, заступник директора європейського департаменту МВФ Пол Томсен.
Як повідомлялося, Мінфін 20 січня звинуватив НБУ у відмові виконувати погоджені з МВФ домовленості про передачу уряду $2 млрд із золотовалютних резервів, раніше отриманих в рамках кредиту Фонду.
В заяві НБУ також наголошується, що переказ валютних коштів уряду з резервів НБУ суперечить українському законодавству.
"Таке надання або переказ коштів повинні відповідати вимогам законодавства України, яке регулює питання взаємин уряду України і НБУ. Зокрема, статті 48 і 54 закони України про НБУ роблять неможливим здійснення такої передачі коштів", - вказується в заяві центрального банку.
НБУ також підкреслює, що під час використання золотовалютного резерву він керуватиметься лише вимогами законодавства України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас