ВР не здолала вето Президента на закон про злочинні доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР не здолала вето Президента на закон про злочинні доходи

Казна та Політика
3960
Верховна Рада України не здолала вето Президента на закон "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом".
Як передає кореспондент УНІАН, за подолання вето проголосували 162 з 435 народних депутатів, зареєстрованих в залі. (Для подолання вето необхідно 300 голосів).
Також парламент не підтримав пропозицію Президента відхилити цей закон. "За" проголосували лише 5 (при необхідних 226) з 435 народних депутатів, зареєстрованих в залі.
Парламент прийняв рішення направити даний законопроект на доопрацювання в профільний комітет, і розглянути його на наступному пленарному тижні. Пропозицію підтримали 275 народних депутатів з 435, зареєстрованих в залі.
Перед цим голова Верховної Ради України Володимир Литвин ставив на голосування пропозицію направити даний законопроект у Венеціанську комісію і ФАТФ, аби отримати від них висновки, зокрема щодо того, чи не передбачені в цьому документі норми, що порушують права людини.
При цьому народний депутат Анатолій Гриценко (фракція НУ-НС) сказав, що така пропозиція "звучить привабливо, але схоже на те, що ми не хочемо просто працювати". За його словами, "нас 46 мільйонів, і лише на Печерських пагорбах десятки тисяч чиновників, так ми самі не в змозі без Венеціанської комісії і ФАТФ визначити, чи відповідає даний законопроект захисту прав людини, чи ні". Він заявив, що виступає проти того, аби "хтось для нашого парламенту визначав, чи відповідає законопроект нашій Конституції, нашим основам і принципам".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас