АУБ проти надання фізособам-вкладникам права викуповувати їхні борги у колекторів за регульованою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ проти надання фізособам-вкладникам права викуповувати їхні борги у колекторів за регульованою ціною

Кредит&Депозит
689
Асоціація українських банків виступає проти надання фізичним особам-позичальникам права викуповувати їхні борги в колекторів за регульованою ціною, як це передбачається в законопроекті №5434, зареєстрованому в Раді 14 грудня.
Про це говориться в повідомленні АУБ.
"Враховуючи особливості правової культури значного шару фізичних осіб-позичальників, не складно передбачити, що при появі в статті 516 Цивільного кодексу частини 3 з пропонованими формулюваннями більшість позичальників, здатних обслуговувати свої кредити, шукатимуть шляхи ухилення від виконання кредитних зобов'язань... аби схилити банк до продажу боргових зобов'язань колекторним компаніям", - говориться в повідомленні.
АУБ вважає, що законопроект №5434 не може вирішити проблем позичальників, а лише призведе до загрозливих наслідків для банківської системи і створить умови для свідомого масового ухилення від виконання зобов'язань за кредитними договорами.
На думку АУБ, для вирішення проблем неплатоспроможності позичальників повинні застосовуватися економічні методи і механізм державної підтримки громадян, які виявилися в складній ситуації.
Як повідомляло агентство, 14 грудня 2009 року в парламенті був зареєстрований законопроект депутатів Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександра Фельдмана та Олега Геймана, що передбачає дозвіл фізичним особам-позичальникам викуповувати їхні власні борги в колекторів за ціною продажу боргу банком колектору.
Автори законопроекту запропонували доповнити статтю 516 Цивільного кодексу відповідною нормою.
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" виступила проти надання фізособам-вкладникам права викуповувати їхні борги в колекторів за регульованою ціною.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас