Бартерна біржа бізнесмена Стерлігова подала заяву про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бартерна біржа бізнесмена Стерлігова подала заяву про банкрутство

Фондовий ринок
482
ВАТ "Антикризовий розрахунково-товарний центр" (АРТЦ) Германа Стерлігова, створене в 2008 році, подало до арбітражного суду Москви заяву про банкрутство. За інформацією, розміщеною на сайті суду, заява була зареєстрована 18 січня, дата засідання доки не призначена.
Між тим в середу газета "Ведомости" опублікувала на пів смуги рекламу Міжнародної резервної розрахункової системи, яка також належить Стерлігову, зазначає РИА "Новости".
Стерлігов в 1990 році організував першу в Росії товарно-сировинну біржу "Аліса" і став одним з перших мільйонерів у країні. У 1996 році зайнявся політикою, в 1998 році очолив правління руху "Слово і справа" ("Російський дім"). У 2002 році балотувався на посаду губернатора Красноярського краю з гаслом, яке апелювало до ще одного його бізнесу, - похоронного - "Ви увійдете до наших домовин без дієт і аеробіки". Він намагався стати мером Москви і президентом Росії.
В 2004 році Стерлігов залишив свій бізнес і разом із родиною виїхав з Москви, уряд Московської області виділив йому 37 гектарів землі в одному з населених пунктів Можайського району Підмосков'я, де він зайнявся сільським господарством і тваринництвом.
За словами самого Стерлігова, гроші на створення Антикризового розрахунково-товарного центру - близько 15 млн євро - у нього "були закопані під дубом".
Як заявляв Стерлігов, він повернувся "з лісу" в бізнес, аби "врятувати світ від ядерної війни", до якої, на його думку, може призвести світова фінансова криза.
В кінці минулого року райвідділ Служби судових приставів Москви порушив виконавче виробництво відносно АРТЦ. Відповідно до нього боржник зобов'язаний був виплатити ТОВ "Інвестиційна компанія "Великий Бізнес" більше 9 мільйонів рублів. АРТЦ повідомляв, що виплата 200 тисяч євро була здійснена "на першу вимогу суду", проте, на активи компанії був накладений арешт. Через деякий час арешт був знятий після заяви про погашення заборгованості.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас