General Motors має намір закрити завод Opel в Бельгії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors має намір закрити завод Opel в Бельгії

198
Американський концерн General Motors планує закрити завод Opel в бельгійському Антверпені, на якому зайнято 2300 осіб, в рамках скорочення витрат на європейські операції, повідомляє MarketWatch із посиланням на прес-реліз компанії.
Раніше Reuters повідомила із посиланням на інформоване джерело, що про таке рішення оголосив головний виконавчий директор німецького автовиробника Нік Рейлі.
Всього за планом реструктуризації найбільшого автоконцерну США, роботу втратять більше 8 тис. співробітників підприємства в Європі - п'ята частина всіх працівників підприємства.
Керівництво GM розраховує, що після реструктуризації, яка повинна завершитися в середині поточного року, в 2011 році Opel зможе повернутися до прибутковості.
Нам доведеться прийняти низку складних рішень, які сильніше вдарять по одних країнах, ніж по інших, - попередив Рейлі в одному з газетних інтерв'ю.
На думку аналітиків, ліквідація заводу Opel в Бельгії важливіша для керівництва GM, ніж заводів в Німеччині. Необхідні для реструктуризації німецької дочірньої компанії кошти американський автогігант розраховує отримати у вигляді держпозики від уряду ФРН, звільнення німецьких робітників може різко знизити шанси укладення цього договору.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас