Тігіпко поки відмовився від пропозиції Тимошенко очолити уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко поки відмовився від пропозиції Тимошенко очолити уряд

Казна та Політика
3912
Сергій Тігіпко, що займає третє місце за попередніми результатами першого туру голосування на виборах Президента в Україні, заздалегідь відмовився від посади прем'єр-міністра. Проте він підтверджує, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко запропонувала йому очолити уряд в разі обрання її президентом.
"Дійсно, від Юлії Володимирівни була така пропозиція. Ми не завершили розмову. Я сказав попереднє "ні", що зараз не підтримуватиму жодного кандидата. І поки що тримаюся такої думки. Що буде далі - подивимось", - сказав Тігіпко в інтерв'ю радіо "Свобода".
За його словами, він зустрівся, окрім Тимошенко, і з Віктором Януковичем. Проте відмовився розповісти, яку пропозицію йому зробив лідер Партії регіонів.
"Не можу говорити і не хочу поки що говорити. Якщо він захоче - сам скаже. Я не хотів би зараз своїми коментарями якось впливати на той чи інший результат", - сказав політик.
Як вже повідомлялося, прем'єр-міністр України, кандидат в Президенти України Юлія Тимошенко запропонувала Сергію Тігіпку посаду прем'єр-міністра. "Я зустрілася з Сергієм Тігіпком, провела переговорний процес", - сказала вона.
Тимошенко зазначила, що їх передвиборчі програми збігаються на 90%. Прем'єр відзначила також схожість програмних принципів з Арсенієм Яценюком, Людмилою Супрун і Анатолієм Гриценком.
Тимошенко розповіла також, що на переговорах з Тігіпком вона запропонувала йому посаду голови уряду. "Зараз рішення і відповідь за ним", - зазначила вона.
Прем'єр-міністр також заявила про готовність запропонувати Тігіпку посаду прем'єр-міністра навіть в тому випадку, якщо він не підтримає її кандидатуру в другому турі президентських виборів. "Якщо Сергій Тігіпко не захоче визначатися до другого туру виборів, я можу сказати його виборцям, що ще раз запропоную йому цю посаду", - сказала Тимошенко.
Зазначимо, що переговори з Тігіпком відносно підтримки його виборцями кандидата в Президенти Віктора Януковича веде також Партія регіонів.
За результатами обробки 100% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, Тігіпко зайняв третє місце в першому турі президентських виборів. За нього проголосували 13,06% (3 197 900) виборців.
Перше і друге місце зайняли Янукович і Тимошенко, набравши відповідно 35,32% (8 669 769) і 25,05% (6 129 672) голосів виборців.
Таким чином, підтримка виборців Тігіпка може стати вирішальною для перемоги одного з цих двох кандидатів в другому турі.
Втім, сам політик заявляв, що не має наміру підтримувати нікого з кандидатів в Президенти України в другому турі, мотивувавши своє рішення тим, що не почув, як вони хочуть змінити країну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас