Світовий Банк закликав країни-донори бути готовими до довгострокової допомоги Гаїті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий Банк закликав країни-донори бути готовими до довгострокової допомоги Гаїті

156
Міжнародним донорам варто почати підготовку до довгострокового відновлення Гаїті, навіть у тому випадку, якщо вони збільшать обсяги короткострокової гуманітарної підтримки. Таку заяву в інтерв'ю Financial Times зробив глава Світового банку Роберт Зеллік.
Гаїті належала до країн з "найгіршими показниками людського розвитку в світі" ще до фінансової кризи і, на думку Зелліка, є шанс на відновлення цієї країни так, щоб перевести її на шлях розвитку.
"Наша мета полягатиме в тому, аби скористатися можливістю і відновити країну в якіснішому вигляді", - уточнив Зеллік в інтерв'ю. Досвід в Афганістані і в Індонезії, що постраждала від руйнівного цунамі в 2004 році, допоможе донорам об'єднати свої зусилля на довгостроковій основі.
В той же час глава СБ заявив, що пріоритетом є негайний порятунок життів "із забезпеченням їжею, водою, житлом і медикаментами, а не реконструкція". Він похвалив США і Всесвітню продовольчу програму за проведену роботу.
Після надання першої гуманітарної допомоги прийде час для відновлення країни. Банк вже проводить аналіз супутникових і аерофотознімків для того, щоб оцінити збиток повною мірою. Перш за все, йдеться про будівництво об'єктів інфраструктури, таких як лікарні, електростанції, системи водопостачання і каналізації.
Наразі точно оцінити збиток від землетрусу на Гаїті досить складно, а детальний аналіз ситуації лише почався. На відновлення столиці Порт-о-Пренс та інших постраждалих районів, ймовірно, знадобиться багато років і мільярди доларів від міжнародних інвесторів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас