Точка зору: Китайський бум скоро закінчиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Китайський бум скоро закінчиться

7822
Китайський економічний бум, що триває вже понад чверть століття, може незабаром змінитися спадом, стверджує експерт з причин виникнення фінансових криз Річард Данкан.
Китай не зможе підтримувати значне зростання протягом тривалого періоду, тому що світова економіка все ще не оговталася після кризи, а американські споживачі вже не можуть витрачати стільки ж, як в минулі роки, відзначає MarketWatch.
"Китай дотримувався моделі зростання, орієнтованої на експорт, в останні 25 років, і зараз, коли в економіці США сталася криза, Китай вперся в цегляну стіну", - вважає Р.Данкан.
Також Р.Данкан вважає, що величезні обсяги кредитування є "пасткою для китайської економіки". До того ж в країні виник значний надлишок виробничих потужностей: Китай зараз виробляє набагато більше, ніж в змозі споживати.
"Кожен бум колись закінчується, і Китай не буде винятком", - заявив Р.Данкан.
Раніше Р.Данкан очолював підрозділ інвестиційної стратегії в банку ABN Amro. У 2003 році він написав книжку "Криза долара", в якій попереджав, що розбалансованість світової торгівлі призведе до краху фінансової системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас