Чавес націоналізував ще три банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес націоналізував ще три банки

Казна та Політика
354
Президент Венесуели Уго Чавес націоналізував ще три банки на додачу до чотирьох фінансових організацій, що перейшли під контроль держави в грудні 2009 року. Про це повідомляє Лента.ру із посиланням на AFP.
18 січня були націоналізовані кредитні установи InverUnion Banco Comercial, Banco Del Sol, а також Mi Casa. За даними фінансових регуляторів Венесуели, причиною такого рішення стали "серйозні адміністративні та управлінські труднощі", з якими зіткнулись вказані організації.
В кінці минулого року уряд Венесуели вже націоналізував, а згодом закрив чотири банки - Confederado, Central, Bolivar і Banco Real. Пізніше стало відомо, що на їх основі був заснований новий державний банк - Banco Bicentenario (Банк "Двохсотліття"), названий на честь майбутнього 200-річчя незалежності Венесуели від Іспанії.
У венесуельському уряді наполягають, що банківська система країни знаходиться в стійкому положенні, і зазначають, що клієнти банків ні в якому разі не втратять свої кошти. В середині грудня уряд ухвалив закон, що передбачає збільшення страховки із депозитів із 10 до 30 тисяч боліварів (з 4,6 до 13,8 тисяч доларів США).
З 2007 року у Венесуелі під контроль держави перейшла низка великих підприємств, що раніше належали комерційним компаніям. Націоналізація торкнулася компаній, які працюють у сфері електрифікації, цементного виробництва, нафтової і сталеливарної промисловості. На думку Чавеса, цей захід допомагає розвитку найбільших економічних активів, а також примушує їх власників дотримуватись всіх соціальних зобов'язань.
Зараз уряд Венесуели контролює близько 25 відсотків банківського сектора країни. В кінці минулого року цей показник складав близько 21 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас